NEDERLANDSTALIG

Armee Belge / Belgisch Leger 1914
Een zeer volledig overzicht van alle door het Belgische leger gebruikte blanke wapens tijdens de periode 1830 - 1914. In andere secties bevindt zich ook een schat aan informatie over de vuurwapens van het Belgische leger in dat tijdperk en een uitgebreid hoofdstuk over hun uniformen.

ENGELSTALIG

BCN - The Bayonet Collectors Network
Uitgebreide site die zich vooral toegespitst heeft op het bestuderen van de Duitse k98K bajonet. Hun analyse van de producentencodes en aantallen is zonder meer indrukwekkend.

Muetstege.com
Zover ik weet is dit de enige website die zoveel informatie bevat over in Nederland gemaakte bajonetten en bajonette die door Nederlandse troepen gebruikt werden.

Arms2Armor en the bayonet photo gallery
Op deze sites vindt u een overzicht van de verschillende bajonetten die gerangschikt zijn per land waar ze gebruikt werden. Interessante websites om "the bigger picture" te zien.

Bayo-Hunter
Richard Abbenbroek helpt bezoekers van deze site met het identificeren van bajonetten. Ook zijn eigen collectie staat hier tentoongesteld.

Bayonet Points
Onderaan deze pagina staan links naar de zogenaamde "Bayonet Points", artikels over bajonetten van vooral Amerikaanse oorsprong. De inhoud van de "points" staat op deze overzichtspagina.

Collectible Firearms
Ondanks de naam van de site vinden we hier ook een zeer groot aanbod aan blanke wapens terug, gerangschikt per land. Het doel van deze site is de verkoop en de prijzen geven een idee van de waarde van een stuk in vergelijking met andere bajonetten (de prijzen op deze site zijn wel aan de hoge kant).

Old Smithy
Er zijn zoveel verschillende soorten bajonetten dat men snel het noorden kwijt raakt. Op deze site staat de verzameling van "Old Smithy" mooi geordend in categorieën.

Edged Weapons.nl
Edged Weapons is een Nederlandse website voor wapenverzamelaars. Op de site worden op meer dan 350 antieke en moderne bajonetten te koop aangeboden.

Bayonetsonline
Site met beschrijvingen van meer dan 1000 verschillende soorten bajonetten. Een half jaar lidmaatschap kost $6.

US Bayonet ID
Voor het (laten) identificeren van Amerikaanse bajonetten tussen 1892 en nu kan u hier terecht.

The Japanese bayonet page
Zoals de naam al zegt, een site over een groot aantal verschillende Japanse bajonetten.

British military bayonets
Pagina per pagina wordt hier de evolutie van de Britse bajonetten uitgelegd, te beginnen vanaf de P1888.

Swiss Rifles & Bayonets
Uitgebreide site over de kwalitatief zeer hoogstaande Zwitserse militaire wapens, zowel geweren als bajonetten.

The Maddox Collection
Persoonlijke site van Jim Maddox, een wereldberoemde bajonet-verzamelaar. Hij bracht ook een indrukwekkend boek uit.

FRANSTALIG

Association Française des Collectionneurs de Baïonnettes
Op deze site vindt u een heel handig forum alsook enkele gedetailleerde onderzoeken naar de geschiedenis en eigenschappen van een aantal bajonetten. Grafisch is het niet de sterkste site maar als liefhebber van bajonetten kan u er zeker uw tijd nuttig doorbrengen.

DUITSTALIG

Bajonett.at
Ook in Oostenrijk zijn er verzamelaars en enkele van hen proberen op deze site een overzicht te geven per land, periode en type bajonet. Geslaagde site met veel informatie.

Bajonettsammler
Sommige mensen hebben een erg indrukwekkende verzameling blanke wapens en via deze site deelt zo een verzamelaar zijn kennis en verzameling met u. Erg handig zijn de overzichten van fabrikantenstempels, troepenstempels en uitleg van het jargon.


Deutsche Bajonette
Een grafisch minder geslaagde maar inhoudelijk zeer interessante website over Duitse bajonetten van midden 19e eeuw tot en met de Eerste Wereldoorlog.

Die Bajonett Seite
Deze site biedt een overzicht van de meer dan 100 stuks tellende verzameling van de Duitse Axel Schilling. De bajonetten komen uit de 19e eeuw tot kort na de Tweede Wereldoorlog.

Militaria Fundforum
Dit forum omvat threads over alle aspecten van het verzamelen van militaria. Onder het thema "Blankwaffen" bevinden zich honderden interessante threads over bajonetten en andere blanke wapens uit alle tijdperken.

Sigges Bajonette
Naast technische gegevens over bajonetten uit alle uithoeken van de wereld biedt deze site ook per land een chronologisch overzicht over de officiële bajonetten voor hun leger.